VI TILBYDER IKKE REJSEVEJLEDNING AKTUELT – DETTE PGA MANGLENDE TIDER

Når man rejser uden for det nære Europa er der risiko for visse sygdomme vi ikke har i Danmark. Det anbefales at man rådfører sig med sin læge for at mindske risiko for sygdom på rejsen.

Du kan her se Sundhedsstyrrelsens generelle anbefalinger vedrørende forebyggelse af sygdomme ved rejser. Læs det gerne grundigt igennem så har du bedre mulighed for at forberede dig på spørgsmål fra os ved en regulær vejledning.

Rejsevejledning inkl vacciner- kun hele pakken

Vi vil kun lave en hel pakke, som både indbefatter rejsevejledning og vaccinationer samt udskrivelse af eventuelt forebyggende medicin.

Selv om man selv kan søge frem til hvilke vacciner og medicin man kan have brug for, vil vi ikke tage ansvar uden at have gennemgået rejsen grundigt mhp om der er specielle problemer vi skal være opmærksom på. Fx eksisterende sygdom, specielle forhold mv.

Den tid lægerne og de specialuddannede sygeplejersker bruger på denne vejledning betales ikke af regionen (skatteyderne), og skal derfor betales af den rejsende selv.

Rejsevejledning koster 500kr (momsfri), hertil kommer prisen på selv vaccinerne (sprøjten) og når der vaccineres. Vi tilstræber at gøre det så smidigt, nemt og dermed billigt for den rejsende.

Tidsbestilling

Send en e-konsultation til en af sygeplejerskerne Lise eller Louise – så svarer de hvordan forløbet skal starte. Se gerne hvem der har kortest ventetid. Brug MinLæge appen eller patientportalen.

Du kan IKKE ringe og bestille tiden – du kan IKKE bestille online uden aftale. Det er vigtigt du kommer i kontakt med en specialuddannet sygeplejerske og det gør du via ekons

Vi skal bruge oplysninger om:

  • Nøjagtig destination – fx hvor i landet
  • Tidligere vaccinationer
  • Rejseplan
  • Kendte helbredsproblemer

Spørgmål

Jeg har selv undersøgt hvilke vacciner jeg skal have – kan I ikke bare udskrive en recept på dem?

  • Nej, vi kan ikke tage ANSVAR for at udskrive recepter uden at tage grundigt stilling til hele rejsen, eventuelle kendte sygdomme og mulige faldgruber som ikke findes let på internettet.

Hvorfor koster det noget – det plejer at være gratis at gå til lægen

  • Politikerne (dem har vi selv valgt), synes ikke at alle skal betale for at nogle få rejser ud. Har man råd til at tage ud at rejse har man også selv råd til at betale for vaccination og rådgivning. Vi er i klinikken enige i denne prioritering af vores fælles skattekroner.

Kan jeg få antibiotika med mod rejsediarre.

  • Nej, som udgangspunkt. Anbefalingen fra eksperter er at der ikke er behov for antibiotika

Priser

Normal rejsevejledning: 500kr + vaccinepris
Vaccination: 250kr + vaccinepris
Korte spørgsmål over telefon eller Min-læge appen/Patientportalen uden fuld vejledning her: 250kr

Såfremt man har en kompliceret rejseplan, som tager længere tid at planlægge kan rejsevejledningen koste mere.

Priseksempel rejse som kræver hepatitis A (vaccinepris pr juni 2018)
Rejsevejledning inkl. 1. hepatitis A stik: 500+ 310
Vaccination med 2. hepatitis A stik: 250+ 310
Total 1370 kr

Hjælp hvis fået rejsevejledning andetsteds og har behov for hjælp

Har man valgt anden klinik tager vi 250 kr for afklaring af simple spørgsmål, og 500 kr for afklaring af mere komplicerede spørgsmål.