HPV vaccination – opdatering

Drenge født i 2006 og første halvdel af 2007 kan nu HPV vaccineres. Det gælder til slutningen af 2021. Bestil en tid hos sygeplejerskerne for at starte op.

Tilskudsændringer pr 19. november 2018 for lunge og vandladningsmidler

Der kommer 19. november 2018 nye regler for tilskud til lægemidler for lungesygdomme og vandladningsproblemer. Tryk her for mere information. 

Hydrochlorthiazid og hudkræft , maj 2018 update

Læs mere her, vi anbefaler ikke skift, men rigeligt solcreme

Mæslingeudbrud i Europa april 2018

Se mere her


Nye sygeplejersker og udvidelse af klinikken – feb 2018

Vi har torsdag 1. februar udvidet klinikken på flere måder. Først og fremmest er sygeplejerskerne Lise Bay og Karen Smidt begyndt. Lise er rutinet fra anden praksis og kender specialet indgående, mens Karen har stor erfaring fra sygehuset. Vi glæder os til at arbejde sammen med dem.

Vi har også indviet vores 2 nye lokaler – nu håber vi at ventetiden på både sygeplejerske – og lægetider vil mindskes når det hele falder på plads.

Susanne Sørensen stopper med at arbejde og har sidste dag 8. februar 2018.


Cannabis recepter – jan 2018

Vi udskriver ikke cannabis og lignende produkter hos Lægerne Smedegaarden. Vi ved alt for lidt om virkemåde, effekt, bivirkning både på kort og langt sigt.
Det er ikke ordentlig lægebehandling at udskrive medicin lægen ikke ved nok om. Vi mener derfor at cannabis bør udskrives af læger med speciale i de specielle sygdomme som cannabis ordningen er åbnet op for, primært neurologer og smertelæger.

Læs Dansk Selskab for Almen Medicins velformulerede gennemgang.


Hydrochlorthiazid og hudkræft – dec 2017

Vi har gennegået den sparsomme information der er om en mulig sammenhæng mellem blodtrykspræparatet hydrochlorthiazid og evt pladecellehudkræft.
Indtil videre er indformationen meget sparsom, og det er vores holdning at vi ikke bør lave nogen medicinændringer indtil videre.
Selve hudkræfttypen pladecellekræft er ikke særligt farlig, det er en meget begrænset mængde patienter som rammes af kræften og fordelene ved et velreguleret blodtryk opvejer langt den lille risiko der for pladecellekræft.
Vi forventer klart at myndigheder, forskere mv vil komme med ny viden inden for de næste par måneder.
Vi vil opfordre alle patienter til at forsætte med medicin som indeholder hydrochlorthiazid, men at benytte solcreme med høj faktor ved ski/solferie i denne ellers mørke vintertid.
Der er en god opsummering på politikens hjemmeside